Varovanje osebnih podatkov

(Privacy policy)

Pri gaja’s tree house se zavedam in podpiram pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki mi jih posredujete, ravnam pošteno in jih skrbno varujem v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo svojega podjetja. Do vaših osebnih podatkov lahko dostopam le GEŠESTKA, Gaja Madžarevič s.p., dostop je omejen izključno v obsegu in namenu, potrebnemu za nemoteno izvajanje delovnih in prodajnih procesov in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

1. Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Upravljavec vaših osebnih podatkov je GEŠESTKA, Gaja Madžarevič s.p., Goričice 42, 1384 Grahovo, Slovenija. Svojo prodajo izvajam preko spletne trgovine gajastreehouse.eu (v nadaljevanju »spletna trgovina«). Pri prodaji izdelkov poudarjam oseben in iskren dostop, vse odločitve pa sprejemam v skladu z vrednotami podjetja, ki so skrbnost, natančnost in odgovornost do svojih strank. V skladu s svojo etiko delujem tudi na področju varovanja podatkov moijih strank, saj se zavedam zaupanja, ki mi ga stranke s predajo teh podatkov polagajo v roke, in odgovornosti, ki mi jo ti podatki prinašajo. Pri obdelavi osebnih podatkov se zato zavzemam za zakonit in pošten pristop, kar vključuje tudi omejitev dostopa do podatkov.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje namenov, navedenih v 5. točki, dostopam izključno GEŠESTKA, Gaja Madžarevič s.p., ki sem tudi izvajalka spletnega oglaševanja na Facebooku in Instagramu ter vzdrževalka spletne strani. Dostop imajo lahko tudi pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujem za namen tehnične podpore, ki jih vrednotim kot zaupanja vredne in kompetentne na področju dela s podatki, ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujem za namen tehnične podpore: vzdrževalec informacijskih storitev in vzdrževalci spletnih vmesnikov, razvijalci in uvajalci programskih rešitev, dostavna služba Pošte Slovenije, državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza. Vsi pogodbeni podizvajalci so locirani v Evropski uniji. Zagotavljam, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnamo skrbno ter jih ščitimo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave. Vaše osebne podatke lahko izjemoma posredujemo tudi tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje podatkov povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

2. Kako pridobivam vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemam na naslednje načine:

 • Z registracijo na spletni strani gajastreehouse.eu prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku 1 tedna prenesejo v glavno elektronsko bazo podatkov.
 • Ob uporabi spletne strani gajastreehouse.eu in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.
 • Prek družabnih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.
 • Prek vaših vprašanj po elektronski pošti, kontaktnem obrzcu, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Katere podatke pridobivam? Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivam in hranim naslednje podatke:

 • uporabniško ime in geslo
 • osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, mobilna številka)
 • način plačila
 • podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa)
 • vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami
 • podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani gajastreehouse in Instagram profila @gajastreehouse
 • vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij
 • drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete).

3. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiram in obdelujem za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiram za naslednje namene:

 • izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka)
 • prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družbenih omrežij ali jih izrazite meni osebno
 • izvedba moje pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v moji spletni trgovini)
 • izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z mano dogovorili
 • upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov)
 • preverjanje identitete v izogib goljufijam
 • zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam
 • prikaz relevantnih oglasov prek najetih družabnih omrežij (npr. Facebook in Instagram)
 • administrativno upravljanje na spletni strani
 • izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

4. Kako podatke beležim na moji spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmem iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne morem prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. Vaši podatki, ki jih prejmem iz obiska spletne strani, so zato varni. Vse svoje osebne podatke, ki sem jih pridobila tekom našega sodelovanja, si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na me@gajastreehouse.eu.

a) Spletni piškotki

Ko uporabljate mojo spletno stran, na vašo napravo pošljem enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabim sejne piškotke ali trajne piškotke. Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani. Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, lahko pa jih uporabim za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle aktivnosti na spletni strani. Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabim za prirejanje moje spletne strani (na primer pomnjenje informacij o vašem uporabniškem računu, da vam jih ob naslednjem obisku strani ni treba ponovno vnesti), za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti mojega spletnega mesta in vseh metrik uporabe moje spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna stran gajastreehouse.eu uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovim najboljše storitve pri pregledovanju mojih spletnih vsebin in naročanju v moji spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbim za varnost in nemoteno delovanje spletne strani. Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete. Če piškotke izklopite, bodo določeni deli moje spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Večina strani v moji spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobim z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki mi omogoča, da vas prepoznam kot vračajočega obiskovalca. Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika.

b) Prijava prek družabnih medijev

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot sta družabni omrežji Facebook in Instagram, izvajam ciljano oglaševanje novosti in izdelkov gaja’s tree house na podlagi dejavnosti uporabnika na moji spletni strani in na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih podatkov, pridobljenih s pomočjo družbenega omrežja samega. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

c) Google analitika

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljam orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so mi preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, predlagamo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobim izključno prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. ob spletnem naročilu).

5. Kako dolgo hranim vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bom varovala, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujem si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišem.

6. Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnim, popravim ali omejim uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranim iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz mojega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka: pošljete pisni zahtevek po elektronski pošti na me@gajastreehouse.eu s pripisom »Odjava« ali pošljete pisni zahtevek po navadni pošti na naslov GEŠESTKA, Gaja Madžarevič s.p., Goričice 42, 1384 Grahovo s pripisom »Odjava«.

Po prejemu vašega zahtevka bom vaše osebne podatke prenehala obdelovati v roku 5 delovnih dni.

Čeprav se zavzemam za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne morem v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z mojim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki mi jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno.

 

 

0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop